Quien algo quiere algo le cuesta

miércoles, 3 de abril de 2013

Técniques preventives bàsiques

Tècniques preventives

Seguretat en el treball.

La seguretat en el treball és el conjunt de mesures que, actuant sobre les causes dels riscos d'accidents de treball, tracten d'eliminar-les i disminuir-les, per evitar que es produeixin aquests accidents.

Higiene industrial

La higiene industrial és el conjunt de tècniques no mèdiques que s'ocupen d'estudiar, valorar o modificar els agents físics, químics i biològics presents en l'ambient laboral per prevenir l'aparició de malalties professionals en els treballadors exposats.

Ergonomia

L'ergonomia és la tècnica que s'encarrega de fer més còmode el treball a l'individu, fent les màquines, les eines i els equips més confortables.

Psicosociologia

La psicosociologia és la tècnica que tracta d'evitar la instatisfacció laboral que pot produir la forma en què estigui organitzat i ordenat el treball, a més de les característiques personals del treballador.

Política social

Les polítiques socials són les mesures que legalment i reglamentàriament regulen les condicions de treball i salut, per aconseguir la prevenció dels riscos laborals, així com la regulació de l'actuació dels organismes públics en aquesta prevenció.

Medicina laboral

Juntament amb les tècniques preventives vistes anteriormentt, no podem deixar d'al.ludir una altra disciplina: la medicina laboral, que actua sobre la salut del treballador en tres vessants:

-Preventiva: intenta evitar l'aparició de malalties a través de vacunacions i reconeixements mèdics, assignant als treballadors llocs adequats a les seves característiques si presenten alguna anomalia que els perjudiqui en el desenvolupament de determinats treballs.

-Reparadora: tracta de restablir la salut al treballador, prestant els auxilis necessaris per a les primeres cures, davant d'accidents o malalties durant el treball.

-Rehabilitadora: tracta el malalt per tal que recuperi el major grau posible de les seves facultats.


Actuen per evitar o reduir els danys

Accidents laborals
Malalties professionals
Fatiga
Insatisfacció
Actua tractant d'evitar tots els danys
Actua prevenint i reparant

No hay comentarios:

Publicar un comentario